Dieta Montignac

Dieta Montignac

Aceasta dieta provine de la Michael Montignac care zicea sa slabim mancand; in anul 1987 chiar a publicat o carte in care vorbeste si da sfaturi despre dieta. 

Dieta Montignac se adreseaza persoanelor care doresc sa piarda kilogramele in plus definitiv; persoanele care au probleme cu inima se pot bucura de aceasta cura deoarece ajuta la combaterea atacului de cord; de asemenea ajuta la prevenirea diabetului.

Aceasta dieta functioneaza mult mai bine celor care sunt dornici pentru gatit, nu este recomandata persoanelor foarte ocupate care, din cauza timpului sunt obligate sa manance in graba si de obicei nu fac cea mai buna alegere si apeleaza la un fast-food. Cei care sunt hotarati sa tina aceasta dieta trebuie sa invete niste reguli generale, sa le respecte si sa le adopte pentru un mod de viata sanatos.
Mancarurile bogate in carbohidrati sunt clasificate in raport cu indicele glicemic. Un nivel ridicat al indicelui glicemic mai exact 60 sau peste 60 este periculos pentru silueta; aici apare o exceptie: morcovul care are un indice glicemic 85 dar este bogat in carbohidrati. Carbohidratii periculosi se afla in alimente precum: cartofi, orez, painea alba, dulciuri, si este indicat sa va feriti de acestea.

Combinarea acestor alimente intre ele sau cu alte alimente produc un rezultat dezastruos, nefavorabil siluetei. Exista totusi in comert alimente precum paste, spaghete, orez, cereale, care sunt bogate in fibre si nu au un indice glicemic foarte ridicat. Dieta Montignac propune consumarea mancarurilor cat mai putin grase, pentru un corp frumos si pentru sanatatea fiecaruia.

[next]
Calitatea produselor grase depinde de natura acizilor grasi; acestia sunt: acizii grasi hidrogenati, din grasime hidrogenata – sunt cei mai periculosi pentru organism, se gasesc in margarina, in ulei, in mancarurile fast-food, snacksuri; acizii grasi saturati reprezinta de asemenea un pericol pentru silueta dumneavoasta, sunt prezenti in unt, in carnurile grase, mancarurile fast-food, aceste doua categorii de acizii grasi trebuie eliminati din alimentatie; acizii grasi mononesaturati nu reprezinta un pericol foarte mare, se gasesc in uleiul de masline si ati face o alegere buna sa folositi uleiul de masline in orice mancare; acizii grasii polinesaturati se intalnesc in peste, mai exact in somon si sunt cei mai sanatosi acizii.

Dieta Montignac este impartita in doua etape:

Prima etapa reprezinta perioada pierderii kilogramelor, dar atentie! veti pierde kilograme doar daca veti respecta regulile cu exactitate. Trebuie sa consumati numai carbohidrati cu un indice glicemic de cel mult 40, o cantitate insemnata de proteine din peste, legume, dar nu prajite in ulei. Mancarurile prajite si grase trebuie eliminate complet pentru o alimentatie sanatoasa. Aceasta combinatie va va ajuta sa slabiti sanatos si pentru o perioada intelungata, dar trebuie retinut ca o abatere de orice natura, strica munca si efortul depus, iar rezultatele vor intarzia sa apara. Persoanele care au probleme cu rinichii ar trebui sa intrebe doctorul inainte de a incepe aceasta dieta.

A doua etapa se refera la stabilirea greutatii si prevenirea kilogramelor in plus. Dupa o perioada de o luna in care organismul s-a obisnuit cu anumite alimente sanatoase, acum se pot introduce orice gen de carbohidrati, chiar si cei cu indice glucemic ridicat. Astfel veti castiga in sfarsit dorinta de diversificare, iar daca veti stii sa respectati regulile greutatea dumneavoastra va fi exact cea pe care ati visat-o.